ENERGIEZUINIG

 

Techniek maakt het verschil tussen een energieslurpend en energiezuinig infraroodpaneel. Met MAXXINNO iHeatpanels als plaatsvervangende hoofdverwarming is het gemiddelde energieverbruik 2 KwH stroom ten opzichte van 1 M³ besparing op gas.

 

 

BENODIGD VERMOGEN

 

Een rondje langs de diverse aanbieders leert dat waar zij voor de verwarming van een ruimte van 45 m2 ongeveer 3600 watt capaciteit adviseren, wij met iHeatpanels slechts 2600 watt uit de voeten kunnen.

Nota bene, met onze energiebesparende technologie wordt deze maximale capaciteit gedurende het op peil houden van de temperatuur, vaak helemaal niet aangesproken.

 

 

FORMAAT

 

Verder zijn iHeatpanels het krachtigst per cm2. Een ander vooraanstaand merk heeft bijvoorbeeld voor 800 watt een infraroodpaneel nodig van 160 x 60 cm, wij leveren 800 watt met een infraroodpaneel van 90 x 60 cm.

GROTE KWALITEITSVERSCHILLEN

 

Inmiddels wordt de markt overspoeld met infraroodpanelen van een zeer matige kwaliteit. Dit soort “Infraroodpanelen” zijn meestal te koop in de bouwmarkten en internetwinkels voor een paar honderd Euro. Als je deze openmaakt kom je van alles tegen: elektrische vloerverwarming in een “infraroodpaneel-jasje,” lussen gloeidraad (carbon/koolstof) dat op Ali Baba voor € 15,- per km wordt aangeboden, duck tape etc. Het zijn eigenlijk elektrische convectorplaten. Als er al een thermostaat geleverd wordt, is het een gewone CV thermostaat die niet geschikt is voor infraroodverwarming. Dit zijn de energie slurpers waar Marktplaats vol mee staat. Het voldoet niet als hoofdverwarming en vaak niet eens als bijverwarming.

 

Helaas is dit de algemene beeldvorming gaan bepalen en wordt alle infraroodverwarming over één kam geschoren. Daarnaast wordt er een hoop onzin geschreven, zowel door commerciële partijen als door neutrale instanties. 

 

Verder geldt; goedkoop is duurkoop: Onder de achthonderd Euro incl. BTW koopt u geen energiezuinig kwaliteitsproduct dat als hoofdverwarming kan dienen.

MODULEREN

 

Een iHeat infraroodpaneel met een vermogen van 1300 watt zal bij inschakelen, in beginsel, ook 1300 watt verbruiken. Naarmate de temperatuur in de ruimte stijgt, gaat het energieverbruik gestaag omlaag totdat de gewenste temperatuur bereikt is. Dit heet moduleren. Ook tijdens het op peil houden van de gewenste temperatuur wordt er gemoduleerd.

 

 

HOEVEELHEID STRALINGSWARMTE

 

In een infraroodpaneel wordt elektriciteit omgezet in 2 soorten warmte; convectiewarmte en infrarood stralingswarmte. Om zoveel mogelijk rendement uit een infraroodpaneel te halen is het onder meer essentieel om zoveel mogelijk warmtestraling (infraroodstraling 10.000 nm) te genereren en het aandeel convectiewarmte zo laag mogelijk te houden. Dit lukt niet met carbon/koolstof panelen (infraroodstraling rond de 3000 nm).

 

Een groter aandeel stralingswarmte leidt tot een hoger rendement, een hoger rendement leidt tot een lager energieverbruik en vice versa. Vanuit infrarood-technisch wetenschappelijk oogpunt leidt convectiewarmte namelijk tot verliezen, ongeacht of deze van een gasgestookte cv ketel of waterpompinstallatie afkomstig is: warmte stijgt direct naar het plafond = comfortverlies + extra stookkosten.

 

Onze infraroodpanelen halen een rendement van maar liefst 98%, mede door de toepassing van kwartsglas.

ISOLATIE

 

Uiteraard is het essentieel dat de opgewekte infraroodstraling aan de goede zijde het paneel verlaat, de achterzijde dient daarom zeer goed geïsoleerd te zijn. Is dit niet het geval dan wordt de achterwand/plafond onnodig verwarmd. Het warmteverlies aan de achterzijde neemt meer dan evenredig toe, naarmate de achterwand/plafond warmer wordt. Er zal aanzienlijk meer energie nodig zijn om de gewenste temperatuur te bereiken én te behouden.

 

 

KWARTSGLAS

 

De voorzijde van het infraroodpaneel moet voor een efficiënte en zo groot mogelijke verspreiding van de infrarood warmtestraling zorgen. Dat lukt het beste met glas met een hoog aandeel kwarts, dat is namelijk de beste geleider. Hoe hoger het aandeel kwarts, hoe beter de emissie van de infraroodstraling. Materialen als keramiek, kunststof en metaal houden minstens 50% infrarood straling vast, dat vervolgens weer omgezet wordt in convectiewarmte en tegen het plafond blijft hangen. Wederom, er zal aanzienlijk meer energie nodig zijn om de gewenste temperatuur te bereiken én te behouden.

 

 

DUURZAAM VERWARMINGSELEMENT

 

Het hoogste rendement wordt bereikt als het glas een temperatuur bereikt tussen 120 °C en 150 °C. Met een duurzaam verwarmingselement van hoge kwaliteit is dit mogelijk zonder overmatig energie te verbruiken. Een duurzaam verwarmingselement betekent voor ons onder meer dat we geen  carbon/koolstof geleiding toepassen, dit vergaat in de loop der jaren. Zodra de temperatuur in de ruimte stijgt, zakt de glastemperatuur naar ongeveer 40 °C. Het energieverbruik daalt tegelijkertijd ook aanzienlijk. Hoe meer infraroodstraling er wordt uitgezonden, hoe beter de directe (accumulerende) verwarming van de objecten in de omgeving.

SPECIALE COATING

 

Door het kwartsglas aan de binnenzijde van een speciale coating (gepatenteerd) te voorzien, kan de HF infraroodstraling zich onder een hoek van ongeveer 160° verspreiden én een veel grotere afstand afleggen. Met een kwalitatief goed infraroodpaneel is de warmte meetbaar tot 4,4 meter en wordt een opppervlakte van 25-30 meter bereikt. Montage aan het plafond levert minstens 25% meer rendement op dan montage aan de wand.

“MORE IS MORE”

 

In veel situaties is het gunstiger voor de energiebesparing om een paneel te kiezen met een iets groter piekvermogen, omdat deze sneller verwarmen en daardoor ook sneller op het punt komt om terug te schakelen. Er wordt dan meer warmte opgeslagen in de objecten, het paneel zal minder vaak hoeven bij te verwarmen.

 

Voor de gemiddelde woonkamer adviseren we doorgaans 2 iHeat infraroodpanelen toe te passen van 1300 watt.

 

 

VOCHT

 

Ook als er veel vocht aanwezig is in muren en vloeren, is het zinvol om voor iets meer capaciteit te kiezen. Daarmee wordt het vocht zo goed als verdreven, stijgt de isolatiewaarde en daalt daarmee het energieverbruik. De vochthuishouding zal op een gezond en comfortabel niveau van 40-45% komen, de exact ingestelde temperatuur zal dan ook makkelijker gehandhaafd worden.

 

Wilt u ook gasloos verwarmen en uw energiekosten verlagen? Neem geen risico en kies voor de betrouwbaarheid van iHeat infraroodpanelen. Neem contact met ons op voor een maatwerk offerte, we helpen u graag.

Call Now ButtonDIRECT BELLEN