TOEPASSINGSGEBIEDEN

Een iHeatpanel© is vanwege zijn grensverleggende kwaliteit uitermate geschikt om als hoofdverwarming te functioneren. Niet alleen als alternatief voor een gasgestookte cv, maar ook als alternatief voor een (hybride) warmtepomp installatie. Een paar duizend appartementen en eengezinswoningen zijn inmiddels ingericht met infraroodverwarming.

 

Eén van de voordelen is dat infraroodverwarming gefaseerd geplaatst kan worden. Veel mensen kiezen ervoor om de huiskamer en badkamer te voorzien van iHeatpanels© en de cv-ketel aan te houden voor warm water. Dat levert al een aanzienlijke besparing op. Zeker met de huidige hoge gastarieven. Deze zal in een later stadium mogelijk vervangen worden door bijvoorbeeld een elektrische boiler.

WARME VOETEN

Als u overweegt om traditionele vloerverwarming of infrarood vloerverwarming aan te leggen, is een iHeatpanel© een prima alternatief. Bij plafondmontage zal de vloer namelijk ook aangenaam warm worden. De installatie is veel eenvoudiger dus goedkoper. Het energieverbruik van een iHeatpanel© bedraagt minder dan het energieverbruik van infrarood vloerverwarming.

SLECHT GEÏSOLEERDE RUIMTES

Op lange termijn zal de invloed van infraroodstraling het vochtpercentage in het metselwerk doen afnemen tot onder 4%. De isolatiewaarde van het metselwerk zal dan zal toenemen met 50%. Vochtschimmel krijgt geen kans, huidig aanwezige vochtschimmel verdwijnt (mits afdoende geventileerd).

In vrijwel elke situatie is het mogelijk om meerwaarde te creëren met onze duurzame verwarming, of het nu gaat om woningbouw, utiliteitsbouw, renovatie, bestaande woningen of andere soorten van bouw. Een iHeatpanel© is namelijk stofdicht en kunnen tegen waterdamp (IP54). We leveren infrarood panelen waarvan de maatvoering is afgestemd op plaatsing in een systeemplafond.

Metselwerk2

We noemen graag een paar opvallende situaties:

  • Ter vervanging van het luchtgordijn in winkelpanden, voordeel 26.000 watt per uur.
  • Een “warmte eilandje” creëren in een deel van een koud magazijn waar mensen werkzaamheden verrichten
  • Hot Yoga ruimtes waar in korte tijd de gewenste temperatuur naar 40 °C dient te worden gebracht
  • Sauna rustruimtes
  • Medische praktijkruimtes bijvoorbeeld acupunctuur en fysiotherapie
  • Het verwarmen van volières, dierenopvang, stallen en caravan stalling
  • Boven een toonbank of kassa in winkels in spiegeluitvoering, als extra hulp tegen diefstalpreventie
  • In productieprocessen waar temperatuur een cruciale rol speelt.

Call Now ButtonDIRECT BELLEN