Voordelen van stralingswarmte t.o.v. convectiewarmte

Lage investering

Een gemiddelde woning voorzien van iHeatpanels kost maximaal de helft van een warmtepomp systeem, terwijl het comfort van stralingswarmte veel groter is dan van convectiewarmte.

Energiezuinig

Het gevoel van comfort wordt snel bereikt. Na verlagen van de temperatuur op de thermostaat, blijft de ruimte nog lange tijd op temperatuur. Er is geen warmteverlies tussen CV en radiator. Een besparing van gemiddeld 40% op uw stookkosten is reëel t.o.v. traditionele centrale verwarming en is ook op lnage termijn goedkoper dan een lucht-water warmtepomp.

Toepasbaar in slecht geïsoleerde ruimtes

Infraroodverwarming zal ook in slecht geïsoleerde ruimtes een voordeel op de energierekening opleveren.

Geen jaarlijks onderhoudscontract

Infraroodverwarming heeft geen bewegende delen die stuk kunnen en geen water dat bijgevuld moet worden. Het is volledig onderhoudsvrij, met uitzondering van de incidentele batterijvervanging van de thermostaat.

Extra verwarming

Een infraroodpaneel kan ook prima als extra verwarming functioneren in bijvoorbeeld de badkamer, naast het gebruik van uw centrale verwarming.

Flexibel

Infraroodpanelen kunnen gefaseerd aangeschaft, geïnstalleerd en verplaatst worden en kunnen bij verhuizing worden meegenomen. De temperatuur is in iedere ruimte afzonderlijk regelbaar bij gebruik van meerdere thermostaten.

Stabiele temperatuur

Nagenoeg geen temperatuurverschillen tussen vloer en plafond, de algemene temperatuurschommeling is slechts 0,2 °C.

Natuurlijke luchtvochtigheid

Stralingswarmte verwarmt objecten die de warmte aan de aanwezige lucht terug geven. De lucht droogt niet uit, maar blijft op een gezond vochtigheidspercentage van 40-50%.

Schimmel krijgt geen kans

Infraroodstraling verwarmt en droogt o.a. vloeren en muren, de luchtvochtigheid blijft natuurlijk. Reeds aanwezige schimmel zal op termijn verdwijnen bij plaatsing van infraroodverwarming, mits goed geventileerd.

Schonere lucht

Bij stralingswarmte is de temperatuur bij plafond en vloer vrijwel gelijk, waardoor er geen luchtcirculatie ontstaat. Dat beperkt het opdwarrelen van stof en andere deeltjes.

Geruisloos

Geen tikkende geluiden door uitzetten en krimpen van leidingen en radiatoren.

Geen koolstofmonoxidegevaar

Infraroodverwarming werkt niet met verbranding. Er is geen gezondheidsrisico door onjuiste verbranding van gassen of andere brandstoffen.

Duurzaam

Zodra de benodigde elektriciteit CO2 neutraal wordt opgewekt, bijvoorbeeld door zonnepanelen.

Eenvoudige installatie

Een iHeatpanel© wordt op 4 punten bevestigd aan wand of plafond. Met de meegeleverde boormal bepaalt u exact de plaats van de te boren gaten. Met de meegeleverde bevestigingsbeugels hangt u het infraroodpaneel eenvoudig op. Vervolgens sluit u het aan op een bestaande wandcontactdoos of lichtpunt. Het paneel is 35mm dik. De afmetingen zijn afgestemd op het plaatsen in een systeemplafond.

Call Now ButtonDIRECT BELLEN