ENERGIEVERBRUIK

Wat is het energieverbruik van FirTec+ infraroodverwarming? We hanteren de volgende vuistregel:  Voor elke m3 gas die uitgespaard wordt door met FirTec+ infraroodpanelen te verwarmen, is er rond de 1,6 kWh aan elektriciteit nodig. Dit getal is gebaseerd op een mix van toepassingen en gebruikerservaringen. Oftwel, een “platgeslagen” gemiddelde dat afhankelijk is van diverse factoren. Zoals isolatiewaarde, gewenste temperatuur, aanwezigheid gebruikers, soort ruimte etc.

 

De piek in het energieverbruik vindt plaatst tijdens het opwarmen van de ruimte, net als bij centrale verwarming. De volledige capaciteit van een FirTec+ infraroodpaneel, bijvoorbeeld 1300 watt,  wordt dan volledig aangesproken. Zodra de gewenste temperatuur bereikt is, gaat de slimme E.S.A. thermostaat-controller het benodigde vermogen moduleren (doseren) om deze te handhaven. Het energieverbruik per uur zal terugzakken tussen 0 en 300 watt per uur, afhankelijk van de eigenschappen van de betreffende ruimte.

KOSTENBESPARING

Afhankelijk van uw energietarieven, levert dit u een kostenbesparing op van 30-50% op uw jaarlijkse energienota. Indien u “overtollige” zonnestroom van uw zonnepanelen over heeft, biedt dat natuurlijk een nog groter voordeel.

 

 

BENODIGDE VERMOGEN

 

Welke vermogen heeft u nodig? Een voorbeeld: In de regel heeft u voor een ruimte van 40 m² slechts 2 stuks FirTec+ infraroodpaneel van 1300 watt nodig, dus totaal 2600 watt aan vermogen. Informeer voor de zekerheid even bij ons, want er kan altijd een uitzondering zijn, het is tenslotte maatwerk. Een globaal overzicht van de benodigde capacititeit vindt u bij het productaanbod.

energieverbruik omlaag en kosten besparen met infraroodverwarming
infrarood paneel plafond huiskamer
energieverbruik verlagen en kosten besparen met infrarood paneel boven de bank

“MORE IS MORE”

 

Om te besparen op het energieverbruik, is het vaak gunstiger om een paneel te kiezen met een iets groter piekvermogen. Uw ruimte wordt sneller warm waardoor er eerder terug geschakeld wordt door de ESA thermostaat. Ook is de warmteontwikkeling ín de objecten groter. De ESA thermostaat hoeft minder vaak bij te springen om de gewenste temperatuur te handhaven.

 

Ook als er veel vocht aanwezig is in muren en vloeren, is het zinvol om voor iets meer capaciteit te kiezen.  Daarmee wordt het vocht sneller verdreven, stijgt de isolatiewaarde en daalt het energieverbruik. De vochthuishouding zal op een gezond en comfortabel niveau van 40-45% komen. Bel ons gerust even voor advies.

OVERIGE ENERGIEBESPARENDE FACTOREN

Een andere belangrijke factor om op het energieverbruik te besparen, is dat de temperatuur voor elke ruimte afzonderlijk instelbaar is. Daarom kunt u alleen dáár verwarmen waar warmte gewenst is. Het gevoel van comfort wordt bij stralingswarmte ervaren bij een iets lagere temperatuur dan bij convectiewarmte. Volgens meerdere onderzoeken is dat 0,6° Celsius.  reviews

energieverbruik omlaag en kosten besparen met infraroodpaneel in kerk
DIRECT BELLEN VOOR ADVIES