SOORTEN INFRAROOD 

Infraroodverwarming genereert Infraroodfrequentie/warmtestraling en is onder te verdelen in 3 categorieën:

 

  • Korte golf infrarood A (ook wel “nabij” genoemd) heeft een frequentiebereik van 1400 tot 780 nanometer (nm). Deze frequentie ontstaat bij warmtebronnen met een temperatuur van rond de 500 °C en hoger. En is zichtbaar voor het menselijk oog.

 

  • Middengolf infrarood B (ook wel “midden” genoemd) heeft een frequentiebereik van 3000 tot 1400 nm. Deze frequentie ontstaat bij warmtebronnen met een temperatuur van rond de 250 °C en hoger. En is deels zichtbaar voor het menselijk oog.

 

  • Lange golf infrarood C (ook wel “ver” genoemd) heeft een frequentiebereik van 10.000 tot 3.000 nm. Deze frequentie ontstaat al bij het absolute temperatuur nulpunt van -273 °C. En is onzichtbaar voor het menselijk oog. Kortom, alles in de natuur dat een temperatuur heeft boven het absolute nulpunt -273 °C straalt infrarood uit.

WERKINGSPRINCIPE INFRAROODVERWARMING

Een infraroodpaneel zendt  infrarood”licht” uit. Alle in de ruimte aanwezige materialen die binnen het bereik van het infraroodpaneel vallen en “verlicht” worden, absorberen en reflecteren het infrarood. Onder invloed van het infrarood gaan de atomen, waaruit het materiaal bestaat, trillen/bewegen. Door de onderlinge wrijving warmen deze materialen op. De materialen geven deze warmte vervolgens af aan de lucht in de betreffende ruimte. Wij noemen dit accumulerend verwarmen. Dichtheid, kleur en het soort materiaal zijn bepalend voor de mate van absorptie c.q. reflectie van het infraroodlicht en de snelheid van accumulatie.

Het is logisch dat hoe meer m² vloer, wand en objecten er “verlicht” worden, hoe effectiever een infraroodpaneel is. Maar hier houdt het niet op.

Met elke graad Celcius dat een warmtebron toeneemt, neemt de kracht van het infrarood exponentieel toe.

 

Op basis van bovenstaande wetenschap is het duidelijk dat temperatuur én het bereik in m² zeer bepalend zijn voor de effectiviteit / het rendement van een infraroodpaneel.

WAT IS F.I.R.?  

F.I.R. staat voor Far Infrared Heating Technology. Dit begrip omvat het krachtig en efficiënt verwarmen van een groot oppervlak, als gevolg van de juiste materiaalkeuzes, een slimme manier van aansturing en de juiste positionering van infraroodverwarming in een ruimte.  reviews

 

Met FirTec+ Power Panels onderscheiden wij ons van andere A-merken. De aanvangstemperatuur is aanzienlijk hoger, waarmee het infrarood exponentieel in kracht toeneemt. Ook uniek is dat het infrarood naar alle kanten van het infraroodpaneel gestuurd wordt, onder een hoek van 170 graden. Waardoor het accumulerend bereik veel groter is en het energieverbruik aanzienlijk lager is. Zie ook “More is More.”

infraroodverwarming

MATIGE KWALITEIT DOMINEERT DE MARKT

Infraroodverwarming is hot, daarom wordt de markt overspoeld met infraroodpanelen. 90% heeft een matige kwaliteit, vaak te koop in bouwmarkten en webwinkels voor een paar honderd euro. De warmte wordt opgewekt door bijvoorbeeld een gloeispiraal, zoals in wasmachines, waterkokers en tosti ijzers. Of met koolstofdraad, dat degenereert. 

 

Vaak zijn ze van aluminium, dat op diverse plekken bol kan gaan staan als het warm wordt, als het al warm wordt… Of de warmte verdeelt zich niet gelijkmatig over de voorzijde, ze zijn te dun waardoor de achterkant bijna net zo warm wordt als de voorzijde. Het duurt een uur totdat het paneel op temperatuur is etc. We kunnen u tijdens een bezoek de warmtebeelden laten zien. 

 

Verder treffen we bijzondere zaken erin aan, zoals elektrische vloerverwarming in een “infraroodpaneel-jasje,” duct tape aan de binnenzijde etc. Alles passend in de wegwerpcultuur. Marktplaats staat er bomvol mee. Vaak zegt de garantietermijn al genoeg. Het is natuurlijk volledig aan u om e.e.a. zelf te beoordelen, we hopen u hiermee te helpen op uw zoektocht. Uiteindelijk zult u zichzelf moeten overtuigen welke prijs-kwaliteitverhouding voor u volstaat.

infraroodverwarming warmteverdeling
DIRECT BELLEN VOOR ADVIES