VOORDELEN INFRAROODVERWARMING T.O.V. CONVECTIEWARMTE

Energiezuinig

Na inschakelen van het FirTec+ infraroodpaneel duurt het slechts een klein kwartiertje voordat de eerste warmte al heel goed voelbaar is. Er is geen warmteverlies tussen CV en radiator. De omzetting van gas naar luchtwarmte heeft meer fases dan van elektriciteit naar stralingswarmte.  Er kan per ruimte verwarmd worden.

Toepasbaar in slecht geïsoleerde ruimtes

Infraroodverwarming zal ook in slecht geïsoleerde ruimtes een voordeel op de energierekening opleveren, t.o.v. CV.

Geen jaarlijks onderhoudscontract

Infraroodverwarming heeft geen bewegende delen die stuk kunnen en geen water dat bijgevuld moet worden. Het is volledig onderhoudsvrij, met uitzondering van de incidentele batterijvervanging van de thermostaat.

Extra verwarming

Een infraroodpaneel kan ook prima als extra verwarming functioneren in bijvoorbeeld de badkamer, naast het gebruik van uw centrale verwarming.

Flexibel

Infraroodpanelen kunnen gefaseerd aangeschaft, geïnstalleerd en verplaatst worden en kunnen bij verhuizing worden meegenomen. De temperatuur is in iedere ruimte afzonderlijk regelbaar bij gebruik van meerdere thermostaten.

Stabiele temperatuur

Nagenoeg geen temperatuurverschillen tussen vloer en plafond, de algemene temperatuurschommeling is maximaal 0,2 °C.

Natuurlijke luchtvochtigheid

Infrarood verwarmt objecten die vervolgens de warmte aan de aanwezige lucht af geven. De lucht droogt niet uit, maar blijft op een gezond vochtigheidspercentage van 40-50%. review

Schimmel krijgt geen kans

Infrarood verwarmt o.a. vloeren en muren, waardoor het daarin aanwezige vocht verdwijnt. De luchtvochtigheid blijft echter natuurlijk. Reeds aanwezige schimmel zal verdwijnen na plaatsing van infraroodverwarming, mits er goed geventileerd wordt.

Schonere lucht

Bij stralingswarmte vanaf het plafond is de temperatuur bij plafond en vloer gelijk, waardoor er geen luchtcirculatie ontstaat. Dat beperkt het opdwarrelen van stof en andere deeltjes.

Geruisloos

Geen tikkende geluiden door uitzetten en krimpen van leidingen en radiatoren. voordelen infraroodverwarming

Geen koolstofmonoxidegevaar

Infraroodverwarming werkt niet met verbranding. Er is geen gezondheidsrisico door onjuiste verbranding van gassen of andere brandstoffen.

Duurzaam

Indien elektriciteit CO2 neutraal wordt opgewekt, bijvoorbeeld door zonnepanelen.

Eenvoudige installatie

Een FirTec+ infraroodpaneel wordt op 4 punten bevestigd aan wand of plafond. Met de meegeleverde boormal bepaalt u exact de plaats van de te boren gaten. Met de meegeleverde bevestigingsbeugels hangt u het infraroodpaneel eenvoudig op. Vervolgens sluit u het aan op een bestaande wandcontactdoos of lichtpunt. De afmetingen zijn afgestemd op het plaatsen in een systeemplafond.

DIRECT BELLEN VOOR ADVIES